liero 27. 8. 2010 10:30:40 Body: 3105 Najaktívnejší č.: 11 Shell32 problem Chcel som zistit, ci si mozem nejako vyuzivat nahlady suborov, tak ako to robi windows explorer, cize vyextrahovat ich z thumbnails.db. Samozrejme ze mozem. Ale funguje to dobre iba vo WPF aplikacii. Pridam si referenciu na Microsoft Shell Controls And Automation (Interop.Shell32.dll). Postupujem cca podla tohto navodu z linku nizsie a obrazky sa krasne zobrazuju. Akonahle pouzijem presne ten isty kod a presne tu istu COM dllku,, tak to funguje s obrazkami, ale nefunguje s videami, pri ktorych mi to vyhodi NotImplementedException. A to na riadku, kde sa vola IExtractImage.Extract(ref IntPtr phBmpThumbnail); skusam este raz nanovo vytvorit wpf aplikacie a funguje, skusam nanovo vytvorit konsolovu aplikaciu, pridat tam pre istotu aj vsetky referencie ako vo wpf a nefunguje. nefunguje ani pri WebSite, co bol povodne zamer. Aspon nejaka idea, v com by mohol byt problem? moj zdrojovy kod: http://tsmaestro.aspdotnet.sk/shellthumbnails.zip navod na zobrazovanie thumbnail suboru: http://www.vbaccelerator.com/home/net/code/libraries/shell_projects/Thumbnail_Extraction/article.asp [Reakcia]
liero 27. 8. 2010 10:32:45 Body: 3105 Najaktívnejší č.: 11 RE: Shell32 problem sorry, niekde sa mi v druhom odseku stratilo, ze to plati pre konzolovu aplikaciu [Reakcia]
vlko 27. 8. 2010 15:27:22 Body: 34445 Najaktívnejší č.: 1 RE: Shell32 problem Problem moze byt, ze wpf projekt si niektore zavislosti dotahuje a pridava automaticky, najlepsie budes ak sa cez reflector povies na vsetky nalinkovane zavislosti a tie manualne este popridavas. [Reakcia]
liero 5. 10. 2010 20:52:16 Body: 3105 Najaktívnejší č.: 11 RE: Shell32 problem tak len pre uplnost, v konzolovej aplikacii sa to vyriesilo pouzitim [STAThread()] na metode main, vo web aplikacii pouzitim nastavenim page atributu aspcompat="true". Problem je so 64 bit Windows Servrom 2008 R2, kde je dost tazke rozbehat nahlady na videa v systeme ako takom. Obrazky funguju v pohode. Ak neziskam nahlad, zobrazim aspon ikonu (tak ako Win Explorer) [Reakcia]